-”...თუ ცომი არ ამოვა?”
-”როგორ გამოვაცხო ხრაშუნა გარედან და რბილი პური შიგნიდან?”
ამაში დაგეხმარებათ POLEZZNO-ს ფსილიუმის ფქვილი.
☝️ ფსილიუმი არის მრავალძარღვის თესლის ქერქი.
⠀
რით არის სასარგებლო:
📌ფსილიუმი 85% შედგება ხსნადი ცელულოზისგან.
⠀
📌წყალთან შეხებისას, მრავალძარღვის ქერქი გადაიქცევა ჟელატინის მასად. შესაბამისად ფსილიუმი არა მხოლოდ კუჭ-ნაწლავის ტრაქტის მიკროტრავმების განკურნებას უწყობს ხელს, არამედ ხელს უშლის ცხიმების შეწოვას, ხელს უწყობს ორგანიზმის გაწმენდას და შესანიშნავი გარემოა სასარგებლო მიკროფლორის ზრდისთვის.
⠀
📌ფსილიუმი დიდხანს ქმნის სისავსის შეგრძნებას.
⠀
📌გამწმენდ თვისებებთან ერთად, მას იყენებენ წონის დაკლების პროგრამებში.
📋 მომზადების წესი:
მისი მთავარი კულინარიული უპირატესობა არის გლუტნის ჩანაცვლების შესაძლებლობა.
1 გრამი ფსილიუმის ფქვილი შთანთქავს 45 გრამ წყალს და გადაიქცევა ჟელატინურ მასად. ამიტომ ფსილიუმი ტრადიციულად გამოიყენება ცომის გასქელებლად.
ფუნთუშის დასამზადებლად, ერთ ჭიქა ფქვილზე დაგჭირდებათ 1 გრამი ფსილიუმის ფქვილი (ფხვნილი). მოზილეთ ცომი და გააჩერეთ 10-15 წუთი.
შედეგად მიიღებთ ნაზ და რბილ ცომს, რომელთანაც სიამოვნებაა მუშაობა.
სოუსებსა და კოტლეტებში ასევე შეგიძლიათ დაამატოთ ფსილიუმის ფქვილი.
⠀
მოვამზადოთ ერთად სახლის პური❓
Comments